Chinese

Exhibition Center in China

Exhibition Center in China

Suzhou is a major shopping center and cultural city with a history spanning more than 2,500 years. Suzhou has a reputation as the most majestic city in the southeast of China, its distinctive feature is the elegant nature of the architecture. One of these objects can rightly be considered the MOC Core City exhibition center, created by the architectural company Lacime Architects.
The MOC Core City project won the second prize of the Jiangsu Construction Association Architectural Association in 2017 and was designated by the Xiangcheng District Government of Suzhou City as the district planning Exhibition Hall.
A new landmark.
MOC Core City Central Exhibition Center is located on the east side of Suzhou North Railway Station. The Beijing — Shanghai high-speed railway runs nearby, so it was important to create a landmark along the way. They became the new exhibition center, moreover, passing by, trains deliberately slow down to allow passengers to carefully examine the structure.
From simple to deep.
The starting point of architectural design was a simple and powerful form-a square. Behind the purity and simplicity of the form, there is a deep meaning-the trust of the government and all those who are fighting for the project of building a new city on the high-speed railway, since the exhibition center is still the first of 27 sub-projects that are planned to be built along the railway track.
For the development of the center, a plot of 1.17 hectares was allocated, the area of the building itself is 6030 m2. The base is made of reinforced concrete construction and is a proportionally built three-story building. The main building material was glass, which provided an elegant, refined, but at the same time powerful and surprisingly stable structure of the building. It is worth noting that an important role here is played by the height-46 meters, based on the line of sight from the high-speed railway.
But to give the building versatility, we decided due to the double facade.
Exterior design.
When working on the facade design, or rather, the second part of it, the architects were inspired by the forms of the musical instrument marimba, where wooden bars (keys) are fixed to the frame. The same principle is used for facade cladding.
The inner case is covered with an outer shell, which consists of vertical elements. The texture of the shell is made of aluminum square rods, which strictly correspond to the grid of the columns of the building. Each rod is divided into five equal parts, where the inner side is framed by dark lines, and the ends of the rods are bent. This technique allowed us to make the structure of the building more elegant and soft.
Landscape design.
When building a landscape design, the authors decided to use a water landscape. Water enhances the perception of the structure, so a fountain was built around the building. The reflection of the silhouette in the water of the fountain emphasizes the expressive elegant appearance and illusorily makes the curve of the facade more smooth and flexible.